reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

7 Aralık 2016 Çarşamba

KYK, MEB ve Diyanet yurt sorununu acilen çözmeli!

KAYA: “YANARAK ÖLMEYİ GENÇLER İSTEMEDİ”

Bazı STK ve medya kurumlarının Adana’daki elim yangın hadisesini reyting malzemesi haline getirdiğine dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı İlyas Kaya, şunları söyledi: “Bu yanlıştır. Ders almak yerine çözüm üretelim, sorunları sulandırmayalım. Yeni FETÖ’lerin oluşmasına izin verilmemeli. Bu gün yeraltına gizlenmiş, dinimizi paravan haline getirmiş, tüm örgütler en az FETÖ kadar zararlıdır. Bunun önüne geçmek için devletimizin Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kredi Yurtlar Kurumu koordine olarak derhal yurt sorununu çözecek eylem planı hazırlamalıdır.”

DİYANET LİSTESİNDE YURTLARI ÜST SIRADA OLMALI

Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yalnız Bursa’da değil tüm ülkede Türkiye Diyanet Vakfı Yurtları yaygınlaştırılmalı, imkânları iyileştirilmelidir. Türkiye Diyanet Vakfımızın Görükle Kampusunun yanı başındaki yurdu yıkarak uzakta yurt yapması Diyanet’e güvenerek üniversite seçimi yapanları zor durumda bırakıyor. Artık Diyanet Vakfının yurdunda kalan öğrencilerimiz derse gitmek için en az 50 dk harcıyor ve 2 vesait kullanması gerekiyor. Acilen daha yakın yerlere yurt yapması için vakfımıza çağrı yapıyorum.”

ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI HEPİMİZİ İLGİLENDİRMELİ

Bursa’da yaşayan öğrencilerin yurt sorununa dikkat çeken Kaya, “Görükle Kampüsünde yakınında Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda toplam 1767 erkek ve 2623 kız barınıyor. 50 bini aşkın öğrencinin olduğu yerde bu kapasiteler sembolik olmaktan öteye geçmiyor.  Ayrıca KYK’nın bazı yerleşkeleri üniversitelerin yerleşkelerine çok uzak yerlerde. Bu konuda Kredi Yurtların işini kolaylaştıracak protokoller devreye alınmalıdır. Yurtlarımıza arazi tahsisi ile ihtiyaçlar net olarak verilmeli, mali kaynak sağlanmalıdır.” dedi.

ÖZEL YURTLAR ÖĞRENCİYİ REHİN ALIYOR

Yalan yanlış taahhütlerde bulunan yurt yetkililerine inanıp kayıt yaptıran öğrencilerin aslında durumun çok farklı olduğunu anladıklarında geç kalmış olduklarını anlatan Kaya, yaşanan sıkıntıları şöyle özetledi:  “Yurtta çamaşır makinası aylarca arızalı olabilir, duvarlar rutubetten kabarabilir, sıcak suyu kesilebilir, interneti çok yavaş olabilir, yemekler az ve özensiz hazırlanabilir. Bunların biri veya hepsi birden olsa bile öğrencinin yurttan hemen ayrılması mümkün değil. Çünkü 1 senelik sözleşme tamamen öğrenci aleyhine maddeler içeriyor.”

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNE BAĞLI YURTLAR DÖKÜLÜYOR

Uludağ Üniversitesinin Görükle kampüsünde 180 erkek, 256 kız öğrenci kapasiteli yurtların 10 binlerce öğrenci için birer metruk bina hükmünde olduğunu vurgulayan Kaya şu açıklamalarda bulundu: “Uludağ Üniversitesi yeni dönemle birlikte çağın gereklerini karşılayacak yurtlar yapılacağı sözünü vermişti. Bununla ilgili bir gelişme yok. Eskiden Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarından öğrenciler üniversite yurtlarına geçmeye çalışırken bu gün durum tam tersidir. Bu durumu tersine çevirmek için ya yurtlar Kredi Yurtlar Kurumuna devredilmeli ya da yenileri yapılarak personeli yenilenmelidir.

Öğrencilerimizin Uludağ Üniversitesi uhdesindeki yurtlara olan ilgisinin azalması, başarılı öğrencilere vaat edilen yurt sözünün nasıl boş olduğunu gösteriyor. Tadilat yapılacak, yenisi yapılacak söylentileri üretmeyi bırakarak icraat noktasında harekete geçme vakti gelmiştir.

Yaklaşık 80 bini bulan yükseköğrenim öğrencisinin olduğu Bursa’da KYK, Uludağ Üniversitesi ve Türkiye diyanet Vakfının yurt kapasitesi 8 bini bulmuyor. 2016 yılı içerisinde defalarca kamuoyuna ve yetkililere yurt sorunlarını ilettik. Basın açıklamaları yaptık. Biz açıklama yaptıkça halledeceğiz, proje yapacağız denilip duruldu. Yurtlarımız görevi dahilinde olup da hiçbir şey yapmayanlardan hesap soracak ve konunun ısrarla takipçisi olacağız.”

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri