reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Gazete Sağlık Personeli PersonelSaglik.NET

8 Şubat 2018 Perşembe

Cuma Gününe Özel, En Güzel Kısa - Uzun SMS Söz ve Mesajları

 Hoşgörü dini olan İslam'ın önemli günü olan cuma günü yapılan ibadetlerin yanında selam alıp vermenin sünnet olduğu hadislerde bildirilmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ve iletişimin daha kolay hale gelmesiyle selamlaşmalar ve görüşmeler cihazlar aracılığı ile mesaj yoluyla yapılmaya başlandı.Yakınlarına Cuma günlerini Cuma mesajları yollayarak tebrik edenler için birbirinden güzel Cuma mesajları haberdedir.

PERSONELMEB Dinimize göre Cuma haftanın en önemli günüdür. Şartlarını taşıyan Müslümanların bu günde bir araya gelerek Cuma namazı kılmaları farzdır. Bayram olarak ilan edilmiş bu mübarek günde sevdiklerinize en güzel dileklerinizi, cuma mesajlarını göndermek isteyenlere en iyi cuma mesajları seçeneklerini bir aya getirdik.Dinimize göre Cuma haftanın en önemli günüdür. Şartlarını taşıyan Müslümanların bu günde bir araya gelerek Cuma namazı kılmaları farzdır. Bayram olarak ilan edilmiş bu mübarek günde sevdiklerinize en güzel dileklerinizi, cuma mesajlarını göndermek isteyenlere en iyi cuma mesajları seçeneklerini bir aya getirdik.Bayram olarak ilan edilmiş bu mübarek günde sevdiklerinize en güzel dileklerinizi, en içten dualarınızı ve en anlamlı sözlerini haberimizde Cuma mesajları içinden seçerek iletebilir, sosyal medyadan paylaşabilirsiniz. İşte sizler için seçtiğimiz haftanın en anlamlı cuma mesajları…Cuma günü geldi Müslümanlar bu özel günü daha derinden yaşamak için Google üzerinden en güncel Cuma mesajlarını araştırmaya başladı. Mübarek cuma gününde eş, dost ve akrabalarımıza cuma mesajları göndererek onları hatırlıyoruz. 17 Kasım 2017 cuma günü için hazırladığımız mesajları ister SMS olarak ister WhatsApp üzerinde dilerseniz de Facebook, Twitter, İnstagram gibi sosyal medya platformlarından da paylaşabilirsiniz. Bu özel gününümüzün herkese hayırlı olmasını dileriz. Müslümanlar için haftanın bayramı olan Cuma günü için sevdiklerinize ve Müslüman kardeşlerimize göndermek üzere en güzel cuma mesajlarını bir araya getirdik. Cuma günü Müslümanlar camilere akın eder, namaz kılar ve o gün Allah’ın emirlerine riayet etmek için biraz daha dikkat eder.

Selamlaşmak ve önemi Selam vermek sünnet, almak ise farzdır. Selam verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Sünnet olduğu düşünülmeden, alışkanlık halinde, şuursuzca selam verilince, sevap olmaz. Bir yere girerken de, çıkarken de selam verilir. Dinimizde selamın önemi büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Bir yere, bir meclise giren oradakilere selam versin. Oradan kalkıp giderken yine selam versin.)

Cuma Mesajları

-Allah'ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar. -Rablerinden korkanlar bölük bölük cennete sevk edilmektedir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır ve bekçileri onlara: Selam sizlere ne hoşsunuz; ebedi olarak içinde kalmak üzere haydi girin oraya derler. Hayırlı Cumalar.

-Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar!

-Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın…Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.

-Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin

-Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.

-Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar

- Bütün güzeliklerin kilidini kendinde bulunduran “Rabbim" Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç… Amin. Cumamız bayram tadında olsun inşallah…

-Günlerin en değerlisi Cuma'dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek Olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri